Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 лют 2019 07:00

Про тимчасову зайнятість

Про тимчасову зайнятістьДержавна служба зайнятості надає можливість тимчасового працевлаштування, як безробітним, так і особам, зайнятим трудовою діяльністю. Так, однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних, надання можливості закріплення на робочому місці, є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Відповідно до пункту 8 статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» для додаткового стимулювання мотивації до праці та матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб роботодавці організовують, строком до шести місяців, роботи, що є тимчасовими. Для таких видів робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії.

Саме за рахунок тимчасової зайнятості, шляхом організації робіт тимчасового характеру, можливо оперативно задовольнити потреби роботодавців та виконати певні види робіт.

Із безробітними, яких залучають до виконання таких робіт, укладають трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.

Роботодавці, що винаймають безробітних для виконання робіт тимчасового характеру та ведуть соціально-відповідальний бізнес, здійснюють роботу з благоустрою та відновлення інфраструктури міст та районів, які постраждали внаслідок збройного конфлікту тощо.
Наверх