Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 лис 2019 16:00

Вчені розкрили головну таємницю смерті

Вчені розкрили головну таємницю смертіВідразу після смерті людина усвідомлює, що померла, однак при цьому ще відчуває навколишній світ.

До такого висновку прийшли вчені з Медичного центру Лангоне при Нью-Йоркському університеті. У свідомості людина залишається навіть після того, як лікар визнає її померлою.

Багато років група дослідників під керівництвом професора Сема Парніа спостерігала за станом вмираючих, а також збирала свідчення тих, хто пережив клінічну смерть. Після узагальнення даних, вчені встановили, що після зупинки серця людський мозок все ще функціонує і залишається активним. Це означає, що розум живе, а людина усвідомлює, що померла.

Померлий відчуває, що його тіло більше не реагує на зовнішні подразники. За словами вчених, людина відчуває себе в пастці, якою виявляється її власне тіло. Вона чує слова, бачить оточуючих, але вже не може подати їм знак.

Деякі з пацієнтів з досвідом клінічної смерті розповіли вченим, що під час "відключки" чули лікарів і навіть могли уривками переказати розмови персоналу.

Це пояснюється тим, що мозок вмирає повільніше, ніж серце. А тому людина, її розум, живе деякий час навіть після констатації смерті. З цього випливає, що стан, яке лікарі визначають, як смерть, насправді є лише першою її фазою.
Наверх