Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Політика 11 кві 2020 10:00

Звернення голови Черкаської ОДА Романа Боднара щодо Великодніх свят

Звернення голови Черкаської ОДА Романа Боднара щодо Великодніх святЗвернення голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара до черкащан щодо Великодніх свят передає пресслужба ОДА:

"Дорогі черкащани!

Напередодні Великодніх свят звертаюся до вас із проханням: потурбуйтеся про власне здоров’я та здоров’я своїх близьких – залишайтеся на вихідні та свята вдома!

В області 80 випадків інфікування коронавірусом, це порівняно невелика кількість інфікування. На щастя, в основному – легкі форми захворювання. Як відзначив і Президент України, вчасно запроваджений карантин – це те, що нас рятує. Так, зараз складний період і для громадян, і для бізнесу. Але мусимо зараз мобілізувати зусилля та втримати ситуацію. Аби ці тимчасові незручності дійсно залишалися тимчасовими і завершилися у травні.

У вихідні та святкові дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі. Будьмо відповідальними! Зараз говорю не лише про штрафи, а закликаю бути свідомими і не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Усі, хто вірить у силу Воскресіння Господнього, має традицію: у цей великий день іти до церкви та освячувати паску. На жаль, цьогоріч маємо інші обставини. Але і в карантинних умовах кожен може дотриматися християнських звичаїв.

Наприклад, Укрпошта пропонує, не ризикуючи здоров’ям, замовити паски додому. Працівники доставлять їх безкоштовно у будь-який куточок області. Священнослужителі Черкащини освятять паски на місцях виробництва ще до їхнього продажу. У невеликих населених пунктах церкви ініціюють виїзд на вулиці, де відбудеться освячення біля домівок вірян.

Всеукраїнська Рада церков погодилась, що масові заходи, в тому числі і релігійні, мають бути обмежені. А богослужіння проходитимуть у режимі відеотрансляції.

Ми проводили спільні зустрічі із представниками усіх конфесій, є узгоджене рішення – вести службу без прихожан. Священники наголошують: Господь завжди у наших серцях та поряд з нами, а не лише тоді, коли ми стоїмо у храмі.

Ми започатковуємо нові традиції та сімейні цінності. На Великодні свята  залишаємося вдома, щоб вберегти родину. Будьмо здоровими!

«Господь пробачає завжди, людина – іноді, природа – ніколи»."
Наверх