Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 гру 2020 13:00

На Черкащині завершили перший етап передачі землі в комунальну власність громадам

На Черкащині завершили перший етап передачі землі в комунальну власність громадамГоловним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області 2020 року всього передано 113,8 тис. га землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність шістдесят одній громаді, зокрема сьогодні шість ОТГ отримали в розпорядження майже 23,2 тис. га.

Про це інформує Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

«Із 15 грудня розпочався другий етап, під час якого передаватимемо земельні ділянки, що були включені в перелік для продажу прав оренди, після проведення аукціону, а також земельні ділянки, на які надано дозволи для виготовлення проектів землеустрою, але такі проекти не подані на затвердження до цього часу, – поінформував присутніх на заході начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігор Віштак. – Тож разом із громадами Черкащини ми продовжуємо передачу земель. Цей процес, ініційований Головою Держгеокадастру Романом Лещенком, – важливий крок у реалізації земельної реформи в Україні».

Своєю чергою представники ОТГ (секретарі й голови) подякували за довіру та запевнили, що раціонально розпоряджатимуться землею. А також висловили сподівання на подальшу співпрацю й допомогу обласного Держгеокадастру в питаннях використання земель.

Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що передані в комунальну власність органам місцевого самоврядування, розміщено на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в рубриці «Передача земель громадам».

Довідково:

Передача земель здійснюється відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 №449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».
Наверх