Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 06 жов 2022 16:00

Аграрії можуть податись на дві програми держпідтримки

Аграрії можуть податись на дві програми держпідтримки
З 1 вересня аграрії зможуть податися в Державному аграрному реєстрі на дві програми з держпідтримки: виплату на гектар землі та на дотацію за утримання корів.

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, зазначають у Мінагро.

- Розпочинаємо через ДАР дві програми підтримки. Перша – це виплата на гектар у розмірі 3100 грн на 1 га. Максимальний розмір – до 120 га. Немає обмежень, скільки гектар є у власності громадян, це може бути і один, і два гектари. Друга програма – підтримка тих, хто тримає від 3-х до 100 корів. Виплата буде в розмірі 5300 грн на корову, – зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, підтримку зможуть отримати в тому числі й особисті селянські господарства. Єдина і ключова умова – земельні ділянки мають бути зареєстровані, це ж стосується і корів. «У сіру діяльність ми не підтримуємо», – наголосив перший заступник Міністра.

Він анонсував старт прийому заявок на держпідтримку вже з 1 вересня.

- Але в ДАРі можна вже зареєструватися, а з 1 вересня за 5 хвилин відправити заявку на ту чи іншу допомогу. Зареєструватися може будь-хто, для цього потрібно мати електронний підпис. Це необов’язково має бути юридична особа, може бути фізична особа-селянин. Жодних обмежень немає, – пояснив Тарас Висоцький.

Він також нагадав, що за неповні два тижні функціонування ДАРу в ньому вже зареєструвалося понад 3 тисячі аграріїв.

Як зареєструватися у ДАРі?

Для реєстрації  вам знадобляться: мобільний телефон, електронна пошта, кваліфікований електронний підпис (або BankID, якщо реєструється фізособа).

1. На сайті dar.gov.ua натисніть «Зареєструватися».

2. Пройдіть реєстрацію через кваліфікований електронний підпис або BankID;

3.  Введіть свою електронну пошту та номер телефона.

4.  Вам надійдуть п'ятизначні коди на пошту та телефон – введіть їх у відповідні віконця.

5.  Надайте згоду доступу до персональних даних.

6.  Натисніть «Зареєструватися». Готово!

Що робити після реєстрації?

Увійдіть до електронного кабінету та перевірте дані про вас:

На сайті dar.gov.ua натисніть «Увійти до кабінету».

Пройдіть аутентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID (виключно для фізосіб).

Після першого входу в Реєстр відкриється розділ "Діяльність та активність". Вкажіть ваші напрями діяльності.

Завантажте статут, якщо ви реєструєтеся як юрособа.

У розділі «Персональні дані» додайте паспортні дані, дату народження і стать, основну електронну адресу та номер телефону, адресу для листування.

Перевірте ваші земельні ділянки, інформацію про які автоматично завантажується з Державного реєстру речових прав та Державного земельного кадастру. Для цього перейдіть у розділ «Земельні ділянки».

Перевірте кількість ваших тварин, інформація про яких автоматично підвантажується з Єдиного державного реєстру тварин. Для цього перейдіть у розділ "Тварини".

Якщо дані про ваші земельні ділянки або тварин є некоректними, зверніться до адміністраторів реєстрів у встановленому законом порядку з вимогою виправити дані. Після оновлення даних в реєстрах інформація в ДАР оновиться автоматично.

За консультацією з питань внесення чи виправлення відомостей у державних реєстрах можна звертатися до Безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

Покрокова інструкція з реєстрації та користування платформою за посиланням: https://bit.ly/DAR_registry.
Наверх