Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 сер 2018 15:09

Від спеки до похолодання: Синоптики розповіли про погоду на Черкащини на тиждень

Від спеки до похолодання: Синоптики розповіли про погоду на Черкащини на тижденьЗа прогнозом, на новому тижні вплив антициклону продовжиться. Тому суттєвих опадів не очікується. Але в перший половині тижня надходження повітря з південного сходу призведе до посилення спеки. Можливо на Маковія вона виявиться найсильнішою за це літо, очікується до +33+35º. А в другій половині тижня повітряні течії змінять свій напрямок на північно-східний і тимчасово похолодає до +22+24º.

Про це інформують в обласному гідрометцентрі.

Цьогорічне літо не вражало «гарячими» рекордами. Так, абсолютний максимум температури за травень становив +32º, за червень +34º, за липень +32º, за першу майже половину серпня +32º. А за кліматом влітку у нас буває і до +36+38º. Середньодобові температури були надзвичайно високими лише наприкінці липня і становили +23+26º, завдяки не тільки теплим дням, але й ночам. З початку серпня ночі стали прохолодними, до +11+15º і це дає змогу краще сприймати високі денні температури.

Переважання сухої погоди, з великими добовими коливаннями температури та несильними вітрами пов’язане з впливом антициклону із Західної Європи, про це оперативно поінформував начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. При цьому прохолодні ночі були обумовлені надходженням холодних повітряних мас у верхніх шарах атмосфери.

Позитивним фактором такої погоди є сприятливі умови для проведення жнив, ремонту доріг, підготовки до осіннє – зимового періоду, а негативним – високий показник горимості в екосистемах області.
Наверх