Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 сер 2018 13:00

З вересня родини при народженні дитини отримуватимуть “пакунок малюка”

З вересня родини при народженні дитини отримуватимуть “пакунок малюка”Уже з першого вересня кожна українська родина при народженні дитини отримуватиме “пакунок малюка”.

Про це інформують в Мінсоцполітики.

Цим наказом визначено деталізований перелік дитячих товарів загальною вартістю до п’яти тисяч гривень для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» при народженні дитини.

Зауважимо, на доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та на виконання постанови Кабінету Міністрів від 20 червня 2018 р. № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”», Міністерство соціальної політики України прийняло наказ №1025 від 17.07.2018 «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” при народженні дитини».

Міністерство соціальної політики в стислі терміни провело комплексну роботу щодо підготовки та впровадження соціального проекту «пакунок малюка», який, в першу чергу, покликаний допомогти українським родинам забезпечити новонароджених найнеобхіднішими і разом із тим високоякісними речами.

Український Уряд переконаний, що дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків.

Окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок також міститиме інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною.

Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою та видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Отже, вже з першого вересня цього року українські сім’ї при народженні дитини отримають набір із двадцяти п’яти необхідних речей для новонароджених діток.

Пакунок надаватиметься кожній родині при виписці з пологового будинку.
Наверх