Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Економіка 23 січ 2016 12:09

У Мошнах п‘ють молоко від найкращих європейських порід корів

У Мошнах п‘ють молоко від найкращих європейських порід корівФермерське господарство "Ліван-Агро" у с. Мошни Черкаського району – це господарство сучасного типу, взірець успішного господарювання. Якість молочної продукції стала своєрідною візитівкою цього підприємства. Жителі села є постійними покупцями молочної продукції.

Воно було створене у серпні 2007 року. На сьогодні це одне з кращих фермерських господарств району.

Спеціалізуються тут на розведенні та вирощуванні великої рогатої худоби, в основному німецьких голштинів та австрійських сегменталів, поголів’я овець (романівська та прекос), а також вирощуванні гусей, індиків та бройлерів.

Загалом підприємство налічує 73 голови ВРХ, з них 35 голів дійного стада, 30 голів маточного поголів’я овець та 2000 голів птиці. Надій на корову становить майже 5900 кг (станом на 1.11.2015 року). Якість молочної продукції стала своєрідною візитівкою цього підприємства. Жителі села Мошни є постійними покупцями молочної продукції.

Тваринництво є не єдиним напрямом діяльності. Тут вирощують зернові та технічні культури. В обробітку мають 50 гектарів ріллі, де вирощують пшеницю, жито, соняшник.

Очолює господарство Сергій Литвин – талановитий керівник, дбайливий господар, чудовий сім’янин. Мудре керівництво та підтримка родини – ось секрет успіху господарства.

А ще він один з організаторів волонтерського руху серед жителів Мошнівського куща. Кожні два тижні власною автівкою відвозить на передову хлопцям продукти, військову амуніцію, медикаменти, засоби особистої гігієни та листи від рідних. "Мошнівські смоколики" – домашню випічку та страви – знають у Дмитрівці, Артемівську, Авдіївці, Горлівці, селищах Луганське, Опитне, Водяне, Тоненьке, Первомайськ, Піски та багатьох інших населених пунктах Донецької та Луганської області, де служать черкаські хлопці.

– Сьогодні це одне з кращих фермерських господарств у районі. Там, де інші кажуть "важко", у "Ліван-Агро" закочують добре рукава і працюють. Тільки таким господарникам району земля й приносить користь, – переконаний начальник управління агропромислового розвитку адміністрації Петро Данилішин.
Наверх