Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 лют 2023 09:00

На межі сезонів: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні

На межі сезонів: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні
На новому тижні, 15 лютого - Стрітення Господнє, це своєрідна сезонна межа, період, коли зима готується здавати свою владу. Сонце вже суттєво збільшило висоту, а до світлового дня додалося дві години. Таким чином, після Стрітення ночі ще за зимою, а день – за весною.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Ще сьогодні погоду Черкащини продовжить формувати антициклон «ELISABETH». Вдень за рахунок сонячного прогріву температура підвищиться до 0-5º морозу.

У суботу ввечері активна Атлантика порушить зимову погодну ідилію. До нашого регіону наблизиться атмосферний фронт, який проявить себе опадами у різних фазах, підвищенням температури повітря та різким коливанням атмосферного тиску, що негативно впливатиме на самопочуття людей.

У неділю вдень погода стабілізується, температурний режим наблизиться до кліматичної норми, є ймовірність формування ожеледиці. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1º морозу - 4º тепла.

У понеділок з північними вітрами у наш регіон надійде нетривала порція холоду, похолодає на 2-4º. Температура вночі 2-7º морозу, вдень 2º морозу - 3º тепла. Значного дискомфорту додаватиме рвучкий вітер небезпечних значень 15-20 м/с.

За попередніми розрахунками, у вівторок 14 лютого чекаємо новий циклонічний вихор.
Наверх