Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 лют 2023 09:00

Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні

Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні
Ще не закінчилася календарна зима, а погодні процеси вже нагадують весняні і, як властиво перехідному періоду, вони швидкоплинні.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Поточний тиждень на Черкащині матиме більше весняні риси, і на відміну від стабільних та повільних зимових процесів він характеризуватиметься частими змінами погоди, рвучким вітром та різкими коливаннями температури і атмосферного тиску.

Вже найближчої доби атмосферні фронти проявлять себе невеликим мокрим снігом, вдень з дощем, посиленням вітру до небезпечних значень 15-20 м/с та підвищенням температури вночі 3º морозу - 2º тепла, тому створяться ідеальні умови для слизоти. Вдень 0-5º тепла. 14 лютого - найтепліший день поточного тижня!

15 лютого управління погодою перейде до антициклону «FEUKA», тож суттєвих опадів не чекаємо, проте знову похолодає. Температура вночі 2-7° морозу, вдень 1° морозу - 4° тепла. Схожа погода прогнозується і до кінця робочого тижня. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 2º морозу 3º тепла.

Звичайно на зміні сезонів «погодний маятник» має велику амплітуду коливань, як температури від «мінусів» до «плюсів», так і атмосферного тиску до 10 одиниць за добу. Тому в цей період ставтеся особливо уважно до свого здоров’я!

За попередніми модельними розрахунками, 18-19 лютого чекаємо погіршення погодних умов.
Наверх