Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 бер 2023 08:00

Мінветеранів започатковує загальнодержавну систему ветеранського менторства

Мінветеранів започатковує загальнодержавну систему ветеранського менторства
Міністерство у справах ветеранів України має намір створити загальнодержавну систему ветеранського менторства. Планується, що у кожній громаді буде спеціально навчений фахівець, який опікуватиметься певною кількістю ветеранів задля їхньої якісної інтеграції до мирного життя.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зазначила, що на місцях відбувається багато бюрократичних процесів, з якими стикаються українські захисники і захисниці, коли повертаються до цивільного життя. Тому Мінветеранів планує залучити майже десять тисяч фахівців, бажано, ветеранів й ветеранок, які, після спеціального навчання, допомагатимуть побратимам і посестрам долати бюрократію, інформувати, та спрощувати доступ до належної допомоги чи послуг.

«Ментор – це той, хто має власний успіх у досягненні якоїсь мети. Наприклад, це ветеран, який отримав відповідний статус, який вдало інтегрувався до мирного життя. І ми хочемо його залучити до того, щоб на рівні громади допомагати воїнам, які повертатимуться з війни після нашої перемоги, – розповіла Юлія Лапутіна. – Ми плануємо запровадити цю систему так, щоб на місцях таку інституцію менторів було створено пропорційно від кількості ветеранів у громаді. Умовно, на одного фахівця буде припадати, наприклад, сто ветеранів. І така людина повинна мати небайдуже серце, прагнути допомогти».

Наразі Мінветеранів готує відповідні навчальні програми для бажаючих долучитися до ветеранського менторства, зазначила Міністр. Зокрема, фахівці міністерства вже працюють над ефективними цифровими інструментами для подачі заявки такими особами на навчання у відповідні освітні центри.

«У нас вже є ветерани і ветеранки, які пройшли бюрократичні процеси і готові допомагати своїм побратимам і посестрам. Ми прагнемо долучати до менторської діяльності саме ветеранів і членів їхніх родин. Після нашої перемоги це будуть й додаткові робочі місця для цих осіб, що також є дуже важливим», – наголосила Юлія Лапутіна.
Наверх