Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 лют 2023 17:00

Циклон «XERXES II» ускладнить погоду на Черкащині

Циклон «XERXES II» ускладнить погоду на Черкащині
Часта зміна синоптичних процесів надто характерна для закінчення зимового сезону. Так і в цьому році кінець лютого стане добрим прикладом зміни погодного настрою.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Ще 24 лютого антициклон подарує нам погожий день із температурою 0-5º тепла та посиленням вітру, який є провісником змін у погоді. І вже ввечері, із північного заходу до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти атлантичного циклону «XERXES II», що транспортують зігріті Гольфстрімом повітряні маси та нову порцію опадів.

На фоні вітряної погоди пік тепла прогнозується у суботу, а пік негоди - у понеділок, коли за попередніми модельними розрахунками, місцями опадів випаде близько половини місячної норми лютого.

25 лютого вночі невеликий мокрий сніг, вдень дощ. Температура вночі 3° тепла - 2º морозу, вдень 8-13º тепла. Середньодобова температура 6º тепла, що на 7º вище норми та відповідає кліматичному майбутню квітня.

26 лютого вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Температура вночі 3° тепла - 2º морозу, вдень 2-7º тепла.

27 лютого вночі помірний, вдень невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі 4° тепла - 1° морозу, вдень 1-6º тепла.

Така синоптична ситуація може викликати суперечливі почуття. Поривчастий вітер, коливання атмосферного тиску та висока вологість повітря сприятимуть не зовсім комфортним відчуттям, а «весняне» тепло, та все більше і більше набираючий обертів світловий день, тривалість якого вже більше 10 годин, все ж таки не дозволять всидіти вдома.

За попередніми розрахунками, у вівторок, 28 лютого, прогнозується стабілізація атмосферних процесів.
Наверх