Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 бер 2023 07:00

Одинадцять ознак того, що на вашому смартфоні є вірус

Одинадцять ознак того, що на вашому смартфоні є вірус
Повсякденний союзник, смартфон став невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Єдиний недолік, іноді вони можуть бути метою вірусів та шпигунських програм.

Що це насправді? Це загроза не тільки вашому телефону, а й вашим особистим та фінансовим даним. Вони можуть потрапити не в ті руки.

Ось 11 ознак, які дозволять вам швидко дізнатися, чи є вірус у вашому телефоні.

1. Акумулятор, який швидко розряджається

Акумулятор телефону швидко розряджається? Не треба панікувати! Можливо, ви просто використовуєте енергоємну програму. Але якщо акумулятор розряджається ненормально, треба задавати собі питання! Ймовірно, це наявність шкідливого програмного забезпечення на вашому смартфоні.

2. Значне уповільнення роботи операційної системи

Ваш телефон уповільнюється також є ознакою. Якщо він скомпрометований, це може призвести до збою ваших програм, браузера та смартфона в цілому.

3. Часті глюки

Ваш телефон глючить? Він часто перезавантажується та раптово вимикається? Так багато ознак, які означають наявність шкідливих програм на вашому телефоні.

4. Раптове зменшення вільної пам’яті

Якщо ви вчасно очистите кеш телефону, встановлення нових програм не відбудеться. Якщо це так, це може бути ознакою того, що на вашому телефоні є підозрілі програми або шкідливе ПЗ.

5. Раптова поява спливаючих вікон та реклами

Спливаючі вікна – це рекламне вікно, яке спливає автоматично. Однак, значне збільшення цих вікон є синонімом наявності вірусу на вашому смартфоні. Зокрема, це рекламне ПЗ, шкідливе програмне забезпечення, метою якого є підірвати дані.

6.Наявність додатків та програм, які ви не встановлювали

Ну, у цьому випадку все зрозуміло! Якщо ви виявите на головному екрані програму, яку не завантажували самі, то це все сказано.

7. Самостійно змінилися налаштування

Налаштування вашого смартфона можна змінити лише у тому випадку, якщо ви зробите це самі! Ваш телефон не може вносити ці зміни самостійно без дозволу.

8. Поява та надсилання повідомлень без вашого відома

Дуже популярний! Цей спосіб дій є одним із найпоширеніших серед хакерів. Деякі шкідливі програми розповсюджуються через повідомлення. Ех, так! Вони отримують доступ до нашої програми для обміну повідомленнями та надсилають тексти або листи вашим контактам. Як правило, ці повідомлення містять підозрілі посилання, призначені для того, щоб обманом змусити людей завантажити вірус на свій пристрій.

9. Надмірне використання даних

Шкідливі програми зазвичай працюють у фоновому режимі та залишаються непоміченими. В результаті, споживання мобільних даних різко зростає! Ви також можете помітити це у рахунку за телефон.

10. Автоматичне включення Wi-Fi та геолокації

Автоматичне увімкнення геолокації або Wi-Fi без ручного керування також може вказувати на те, що ваш пристрій був скомпрометований.

11. Перегрів вашого смартфона

Шкідливе ПЗ та віруси споживають багато оперативної пам’яті на додаток до навантаження на процесор вашого мобільного телефону. В результаті він перегрівається! У деяких випадках це може здатися нормальним, але ви все одно повинні поставити собі кілька запитань.

Як видалити зловмисне програмне забезпечення з мобільного телефону?

Після того, як ви покажете ознаки того, що ваш мобільний телефон заражений вірусом, ось як це виправити. Так, це можливо! Ви можете легко видалити вірус зі свого смартфона. Для цього дотримуйтесь інструкцій!

На вашому телефоні за допомогою антивірусної програми 

Ви можете цього не знати, але ви можете захиститись від вірусів, просто використовуючи свій мобільний телефон. А щоб це зробити, нічого особливо складного! Дотримуйся цих кроків:

По-перше, увімкніть режим польоту.
Вимкніть підключення до Інтернету.
Увімкніть вбудоване антивірусне сканування. Для цього зайдіть у налаштування, обслуговування пристрою, захист пристрою та проскануйте телефон.

Просто та ефективно, чи не так? Таким чином, ви зможете виявити усі потенційні загрози. Якщо у вас немає цієї функції, ви можете завантажити антивірус.

Увага! Завантажуйте лише офіційні версії з перевірених веб-сайтів та надійних джерел.

Скиньте смартфон до заводських налаштувань

Якщо ви не можете видалити вірус, використовуючи всі ці методи, скиньте установки до заводських. Зробити це:

Перейдіть до налаштувань;
Загальне керівництво;
Натисніть на скидання;
Виберіть скидання до заводських установок.

І все, справа зроблена! Пам’ятайте, що, зробивши це, ви видалите всі свої дані, включаючи фотографії та відео. Якщо ви не бажаєте втратити якусь важливу інформацію, не забудьте заздалегідь зробити резервну копію.
Наверх