Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 бер 2023 08:00

В Україні готується нова пенсійна реформа: Що відомо

В Україні готується нова пенсійна реформа: Що відомо
Очільник уряду Денис Шмигаль заявив, що в Україні готується нова пенсійна реформа. Це одне із ключових завдань Кабміну на 2023 рік. Прем'єр-міністр назвав головну зміну, яка очікує громадян.

Наголошено, що міністри спільно з депутатами Верховної Ради розробляють нову пенсійну реформу. Йдеться про запуск системи обов'язкових пенсійних накопичень. Шмигаль пояснив, що всі українці матимуть свої пенсійні накопичувальні рахунки.

"Створення архітектури нової пенсійної системи є одним із ключових завдань уряду на 2023 рік", - зазначив Шмигаль.

Кабмін планував вводити накопичувальну пенсійну систему ще у 2021 році. Тоді очікувалося запровадження з 2023 року соціальних пакетів із накопичувальними пенсіями. Денис Шмигаль заявляв, що застосування досвіду впровадження таких соціальних пакетів на вчителів, соціальних працівників та військовослужбовців є важливим елементом переходу до накопичувальної пенсійної системи.

В уряді оприлюднили проект запуску накопичувальної пенсії. Наголошено, що накопичення стягуватимуться із суми податків, які щомісяця сплачують працівник та його роботодавець. Вони становитимуть 2% від зарплати.
Наверх