Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 бер 2023 09:00

Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні

Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні
Весна спробувала свої сили ще у січні, проте у природи свої плани. До того ж, рання весна звичайно, примхлива, і перші дні її перебування на кліматичному погодному престолі більше з присмаком зими, а домінування північних процесів ніяк не дають шансів дружньої весни. Позитив - збільшення світлого часу. Сонце все вище піднімається над горизонтом, але сперечатися з арктичними вторгненнями йому, як і раніше ще важко, оскільки добре прогрівати землю воно починає лише з Дня весняного рівнодення - 20 березня.

Про погоду на Черкащині в найближчі дні розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У вівторок, 7 березня, погоду визначатиме атмосферний фронт, який переміщуватиметься на схід по північних кордонах України та проявить себе невеликим дощем. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 3-5º тепла.

У середа, 8 березня, прогнозуємо сплеск тепла та посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с. В теплому секторі атлантичного циклону із рвучким вітром південних румбів надходитиме більш тепле вологе повітря. Середньодобова температура підвищиться до кліматичної норми квітня - 7º тепла, вночі 0-2º тепла, вдень 9-14º тепла.

9-10 березня атмосферні фронти із заходу, прокладаючи свій шлях Черкащиною, формуватимуть вологу погоду з помірними опадами. Дещо похолодає. Температура вночі близько 0º, вдень 5-10º тепла.

За попередніми модельними розрахунками, у найближчі вихідні дощовий характер погоди утримається.
Наверх