Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 17 бер 2023 17:00

Очистіть планету від зайвих гігабайтів!: Черкащан запрошують долучитися до цифрового прибирання 2023

Очистіть планету від зайвих гігабайтів!: Черкащан запрошують долучитися до цифрового прибирання 2023
Станьте учасником міжнародної акції цифрового прибирання «Digital Cleanup» з 18 березня по 22 квітня 2023 року.

Приєднуйтесь до відповідального життя разом з найбільшим екорухом країни Let’s do it Ukraine. Це сучасний та безпечний онлайн формат прибирання, до якого може долучитися кожен. Як і матеріальні забруднювачі, цифрові програми та файли також створюють відходи - а саме невикористані, застарілі та непотрібні програми, файли і навіть веб-сторінки.

Видаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами та зменшуйте кількість викидів CO2 в атмосферу. Таке онлайн прибирання також продовжить життя вашим гаджетам та вбережуть гаманець від численних витрат на ремонт або покупку нових телефонів, комп’ютерів, ноутбуків.

Робіть скріншоти ДО та ПІСЛЯ очищення, діліться своїми успіхами з друзями у соціальних мережах, ставте хештеги #digitalcleanupletsdoitukraine #digitalcleanup #earthrise  та відмічайте організаторів:

    facebook.com/letsdoitukraineeco;
    instagram.com/letsdoitukraine. 

Реєструйте свій результат на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

Чому ваша участь важлива?

* Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів

* Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн вуглекислого газу. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі. 

* Google щодня використовує 15 616 МВт-год енергії – це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення 1 млн жителів на день. А за рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік. 

Довідково: У 2022 році під час Всесвітнього дня прибирання 53 338 учасників цифрового прибирання разом очистили свої гаджети від 1 507 164 гігабайтів цифрових відходів. Таким чином вдалося вберегти довкілля від 376,791 тонн викидів в атмосферу CO2 та використання 753 582 кВт-год енергії на рік.
Наверх