Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 бер 2023 12:00

Програма “Доступних кредитів 5-7-9%” дозволить ефективно підтримати пріоритетний для України малий та середній бізнеси під час війни

Програма “Доступних кредитів 5-7-9%” дозволить ефективно підтримати пріоритетний для України малий та середній бізнеси під час війни
Український уряд продовжує у 2023 році програму підтримки пільгового фінансування найбільш важливих для України в цей складний час секторів економіки за державною програмою підтримки бізнесу “Доступні кредити 5-7-9%”. Відповідне рішення про продовження надання державної фінансової підтримки бізнес-клієнтам (зокрема, сільськогосподарським товаровиробникам), ухвалене урядом 14 березня. ПриватБанк на чолі цієї програми, адже понад дві третини доступних кредитів оформляються саме через ПриватБанк.

Про це інформує пресслужба фінансової установи.

Згідно внесеним урядом змінам до програми, пільгову фінансову підтримку продовжено насамперед аграріям, які отримали кредити на посівну кампанію у 2022 році. Вони зможуть пролонгувати кредити на посівні роботи та отримати державні гарантії для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за такими кредитами. Також внесені зміни дозволять більш ефективно надавати підтримку пріоритетним для країни секторам бізнесу.

З початку війни ПриватБанк збільшив портфель кредитів, наданих українським сільгоспвиробникам та фермерам на 9 млрд грн та ділить друге й третє місце серед всіх банків - кредиторів агросектору. Загалом за підсумками 2022 року ПриватБанк профінансував 25 млрд грн нових пільгових кредитів українському бізнесу.

“Ми реалізуємо ініціативу уряду щодо пітримки малого бізнесу та продовжимо у 2023 році пільгове кредитування за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%, - відзначив член правління Приватбанку з питань МСБ Євген Заіграєв. - Особлива роль та місія ПриватБанку в тому, що ми робимо кредитування швидким та зручним, доступним для підприємців та малого бізнесу. Лише в рамках державної програми пільгового кредитування агровиробників фінансування для проведення весняних робіт минулого року надано більше ніж 3,5 тисяч господарств, переважно фермерам та підприємствам мікро- та малого бізнесу“.

ПриватБанк є лідером підтримки українського бізнесу за програмою доступних кредитів 5-7-9%, який на сьогодні випереджає банк #2 в 2,99 рази за кількістю виданих кредитів та в 1,29 разів за обсягами кредитування. Також ПриватБанк приймає активну участь в програмі «державних гарантій», випереджаючи банк #2 за програмою по кількості/суми кредитів відповідно у 6,31 та 2,39 разів.
Наверх