Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Політика / Суспільство / Економіка 14 вер 2016 18:15

Хто Ви, пане М.? Історія одного голосування.

Хто Ви, пане М.? Історія одного голосування.Група компаній «Маїс» та особисто Голова Ради директорів Сергій Миколайович Терещук далеко не новачки в економічному просторі села Мошни.

Фермерські господарства "Залісся і К" і ТЕРРА, що повязані з родиною Терещуків, є одними з найдисциплінованіших платників до сільського бюджету та одним із найактивніших меценатів соціально-економічного розвитку Мошнівської громади.

І от, за багато років співпраці «Маїсу» і Мошен, постало питання переоцінки грошової вартості земель, якими володіють вкзані фермерські господарства, так-як при обрахунку внесків до бюджету з фермерських господарств до розрахунку бралася застаріла мізерна сума вартості земель. Ініціатором цього виступила сільська влада, а Сергій Миколайович пообіцяв докласти зусиль в виготовленні необхідної землевпорядної технічної документації, оскільки переоцінка вартості суттєво збільшувала надходження до сільського бюджету.

Тож було виготовлено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що в цілому по фермерським господарствам "Залісся і К" і "ТЕРРА" збільшила вартість грошової оцінки земель до 725 039 грн. Питання було розглянуте і підтримане Земельною комісією Черкаської районної ради і винесене на затвердження сесією.

Далі почалося найцікавіше…

9 вересня відбулася чергова сесія Черкаської районної ради. І питання затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель фермерських господарств, що знаходяться в адміністративних межах Мошнівської сільської ради за межами населеного пункту, не були підтримані депутатами.

Чим керувались депутати "опозиційних" фракцій, утримуючись при голосуванні, ще можна зрозуміти, а от позиція депутата Олександра Муцалханова, якому довірила право представляти себе в районній раді громада села Мошни, шокувала багатьох! Навіть представники інших сіл району, інші депутати не могли зрозуміти, як мешканець Мошен, обраний мошнівцями, не підтримує збільшення надходжень до бюджету свого села та діє всупереч інтересів своїх виборців.

То хто ж Ви, пане Муцалханов? І з якою метою балотувались до районної ради?

Запевняємо пане Олексадре Муцалханов, що ні Ви, ні Ваші "куратори" не зупините взятого темпу соціально-економічного розвитку Мошнівської громади на порозі неминучого об'єднання громад Мошнівського куща (децентралізації) i визначення домінуючого села, що очолить саме об'єднання. Ми розуміємо, що стрімке пробудження с. Мошни, його соціального, культурного і економічного піднесення не входило в плани певних сил перед визначенням села, що стане центром об'єднаної громади (Мошни, Будище, Тубільці, Байбузи, Яснозір’я, Софіївка та ін.).

Сподіваємось, мешканці Мошен по достоїнству оцінять «діяльність» свого представника у владі!


Громадський актив села Мошни
Наверх