Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 кві 2023 08:00

Укрпошта випускає марку на честь річниці перемоги Kalush на Євробаченні

Укрпошта випускає марку на честь річниці перемоги Kalush на Євробаченні
Укрпошта запускає нову марку, присвячену річниці перемозі українського гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі "Євробачення-2022". Її презентують 10 квітня.

Про це інформує гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Цього ж дня марку погасять в місті Калуш Івано-Франківської області разом з лідером гурту Олегом Псюком та його учасниками. Також погасять штемпелем "Перший день" у Києві. Після того розпочнеться продаж марки в усіх містах України.

Автором марки є Святослав Романчак, автор картки – Юрій Сосницький, художниця конвертів – Олеся Вакуленко. Тираж складає 130 тисяч листів.

Передпродаж стартує 4 квітня. Замовлення можна оформити на сайті Укрпошти. Або – оформити абонемент до 9 квітня, повідомляє гендиректор.

"Майже рік минув з того часу, як вся країна вболівала за Kalush Orchestra на конкурсі "Євробачення-2022" і сподівалася почути слова, які могли б звернути міжнародну увагу на війну в Україні та сотню українських військових, які тоді перебували під обстрілом на "Азовсталі". Поранені, без води, їжі та ліків. Саме тоді зі сцени пролунали відомі слова: "Save Mariupol, save Azovstal now!" – згадує Смілянський.

Він додав, що це є ще одним символом війни та сміливості наших людей – робити все, щоб бути почутими.
Наверх