Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 11 кві 2023 12:00

Щодо своєчасного виготовлення ID-картки

Щодо своєчасного виготовлення ID-картки
Для школярів України чекає вступна кампанія-2023 та заплановано на період з 5 по 23 червня. Додаткову сесію НМТ проведуть з 11 до 24 липня 2023 року. Реєстрація осіб для участі в основній сесії мультитесту триватиме з 3 квітня до 3 травня.

Про це інформує Черкаський відділ УДМС у Черкаській області.

Нагадуємо громадянам, яким виповнилося 14 років та які планують вступати до вищих навчальних закладів, про необхідність обов'язково подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Для цього Вам необхідно подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП:

- свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави;
- паспорт громадянина України одного з батьків. У разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
- РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності);
- витяг з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання.

Звертаємо увагу, що для осіб, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше, адміністративний збір не сплачується.

Окрім того, якщо у вас немає ідентифікаційного коду, ви можете скористатися безкоштовною комплексною послугою ID-14 та оформити паспорта разом з присвоєнням реєстраційного номера облікової картки платника податків - це дійсно зручно і швидко!

Також можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта. За одночасне оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон адміністративний збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів та сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання відповідно.

Вартість послуги*:
856 грн (у разі оформлення протягом 20 робочих днів);
1496 грн (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів).
*у разі оформлення в 14 років вперше сплачується лише послуга оформлення закордонного паспорта.

Додатково нагадуємо, запис до електронної черги Черкаського відділу Управління ДМС у Черкаській області можна здійснити трьома способами:

- через термінал у підрозділі міграційної служби;
- через термінал у підрозділі міграційної служби, отримавши талон у поточну чергу протягом дня;
- через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС https://dmsu.gov.ua/services/online.html.
Наверх