Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 травня 2023 10:00

На Землю насуваються затяжні магнітні бурі

На Землю насуваються затяжні магнітні бурі
Земля пережила потужні геомагнітні шторми, які накривали планету до кінця квітня. Зараз магнітне поле Землі перебуває в стані спокою, але, за прогнозами астросиноптиків, у другій декаді травня очікуються сильні магнітні бурі.

В останньому місяці весни буде 13 магнітних бур і перша хвиля передбачається досить потужною.

Магнітні бурі у травні:

Сильні бурі: з 11-17 і 28 травня;
Середні бурі: з 20 по 25 травня.

За даними ресурсу Texis.xras, першу і надпотужну магнітну бурю прогнозують у третій декаді місяця — 21 і 22 травня. Її сила максимально сягатиме 8 балів, що вважається дуже сильним магнітнім штормом, після чого впаде до 5 балів, що відповідає слабкій бурі.

Після того, як магнітне поле Землі сколихнеться від удару викиду корональної маси (СМЕ), через два дні — 25 травня — очікується магнітне збурення, яке сягне потужності лише 4 балів.

Геомагнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі з різною тривалістю і інтенсивністю. Вони “народжуються” внаслідок викиду в космос заряджених частинок з Сонця. Магнітні бурі призводять до перебоїв в роботі зв’язку та погіршення самопочуття метеозалежних людей. В цю категорію входять молоді і літні люди. Такі особи можуть відчувати наступні симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, біль в суглобах, втома чи безсоння.

Щоб уникнути погіршення самопочуття під час магнітних бур, варто якомога більше гуляти на свіжому повітрі, обмежити вживання алкоголю, кави та жирної їжі, зайнятися йогою чи медитацією.
Наверх