Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Новини освіти 04 травня 2023 11:00

РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)

РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)
Відповідно Плану роботи Державної служби якості освіти України на 2023 рік з 24 квітня по 05 травня були проведені моніторингові дослідження щодо забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти, забезпечення доступу до якісної позашкільної освіти Мошнівської громади.

Мета моніторингу: отримання об’єктивної інформації про стан розвитку мережі дошкільної освіти, позашкільної освіти громади та контингенту здобувачів освіти в умовах воєнного стану шляхом збору даних.

За участю заступника начальника управління ДСЯО Шарапи І.Д., представника Державної служби якості освіти Северечук Л.А. та начальниці Відділу освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Білик О.В., 02.05.2023 були відвідані заклади дошкільної та позашкільної освіти Мошнівської територіальної громади та проведено інтерв’ю з їхніми керівниками.

У зв’язку з нинішньою ситуацією в країні, з 6 закладів дошкільної освіти Мошнівської ТГ 3 здійснюють освітній процес з змішаному форматі, де створені фортифікаційні споруди як найпростіші укриття, а 3 заклади працюють дистанційно. Заклади позашкільної освіти працюють дистанційно. Кількість дітей, які здобувають позашкільну освіту в громаді становить 576 осіб. Задля дотримання принципів прозорості та відкритості вся інформація оприлюднюються на офіційних сайтах закладів. У закладах дошкільної освіти Мошнівської сільської ради здобувають освіту - 278 дошкільнят, також до освітнього процесу залучені 7 внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до п.2., п.3 ст.11 Закону України «Про освіту», діти старшого дошкільного віку 5 (6) років обов’язково охоплюються різними формами дошкільної освіти, тому відсоток охоплення по громаді становить 100%. Відсоток дітей дошкільного віку, які охоплені дошкільною освітою ( віком від 3 до 6 років) становить 98%.

Стан організації інклюзивного навчання у закладах освіти потребує постійного моніторингу, аналізу, вжиття дієвих заходів щодо покращення надання освітніх послуг учням. З 2021 року організовано інклюзивне навчання у ЗДО «Лісова казка» с. Мошни. Укладено Договір про співпрацю з Інклюзивно-ресурсним центром, є спеціалісти з відповідною освітою для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Отже, з метою виявлення та відстеження тенденцій у розвитку якості освіти, рівного доступу до здобуття освіти у закладах, встановлення відповідності фактичних результатів освітньої діяльності її заявленим цілям було проведено відповідну роботу.

Результати, отримані під час проведення моніторингу, свідчать про те, що місцева влада приділяє належну увагу організації та забезпеченню освітнього процесу в закладах освіти Мошнівської територіальної громади. Робота у фахових напрямках відповідальними працівниками Відділу освіти, безпосередньо самих закладів освіти проводиться вчасно та в повному обсязі.

Відділ освіти Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)РОЗВИТОК В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: В МОШНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ФОТО)
Наверх