Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Суспільство 08 травня 2023 09:00

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ТА ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ТА ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ


Цього року виповнюється 78 років з дня беззастережної капітуляції нацистської Німеччини.

8 травня - ця дата для багатьох країн Європейського Союзу вважається Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Україні ж цей день припадає на 9 травня. 8 травня у нашій державі відзначають День памʼяті та примирення.

Друга світова стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна українців у боротьбі з нацизмом - близько 8 млн жертв.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. В День пам’яті та примирення Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Цього року Україна вдруге відзначає День памʼяті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва рф. Україна знову у війні і є флагманом “антипутінської коаліції”, форпостом у боротьбі проти нацизму ХХІ століття - рашизму.
Наверх