Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 03 чер 2023 10:00

єВідновлення: Скільки разів можна подавати заявки на ремонт

єВідновлення: Скільки разів можна подавати заявки на ремонт
В межах проєкту єВідновлення заявки на ремонт у разі потреби можна подавати необмежену кількість разів.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

«Програмою з компенсації незначних ремонтів пошкодженого житла можна буде скористатися не один раз. На жаль, іноді цих пошкоджень зазнають одні і ті самі приміщення. Все відбуватиметься по тій самій процедурі. Немає ніяких обмежень - подавати заявки у реєстр можна стільки разів, скільки буде потрібно», - розповіла Азархіна.

Вона також рекомендувала громадянам, які вже відремонтували свої помешкання власним коштом, зберігати всю інформацію про пошкодження і чекати, коли в Україні запрацює відповідна програма з компенсації зазначених витрат.

«Ми просимо всіх громадян зберігати всі чеки, всі фотографії, максимально всю інформацію. І до цього питання ми обов'язково повернемося згодом. Зараз ми розуміємо, що у держави обмежені ресурси, тому знайшли варіант максимально швидкого прямого способу надати допомогу для дрібних ремонтів. Коли ми пропрацюємо цей масив ремонтів, ми будемо йти далі», - підкреслила заступник міністра.

Азархіна також нагадала, що 22 травня в дію вступить Закон про запровадження компенсації за пошкоджене або знищене житло, в якому передбачені значно більші суми компаенсації для українців, які втратили своє житло.

«Ним передбачений трохи складніший механізм, потрібно буде підтверджувати пошкодження спеціальними комісіями, право власності, нам доведеться синхронізувати це все з різними реєстрами, тому потрібно трошки більше часу, аби ця процедура була запущена масово», - повідомила заступник міністра.
Наверх