Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 чер 2023 11:00

Правоохоронці попереджають про шахрайства з банківськими картками

Правоохоронці попереджають про шахрайства з банківськими картками
Найчастіше, шахраї зловживають вашою довірою, телефонують та пропонують фінансові послуги, або просять назвати особисту інформацію щодо карткових рахунків.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Жертвою такої афери став 85 – річний черкащанин. Йому на мобільний телефон зателефонував невідомий, представившись представником служби безпеки одного з банків, зловживаючи довірою, дізнався реквізити банківських карток, після чого з банківських рахунків чоловіка зникли грошові кошти в сумі 48 000 грн. Те, що поповнив гаманець шахраїв, пенсіонер зрозумів після того, як з його рахунків зникли гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи по встановлення осіб, причетних до афери.

Поліцейські радять бути дуже обережними та не довіряти незнайомим людям, які звертаються до вас з фінансовими пропозиціями.

Завжди перевіряйте достовірність будь-яких запитів, які ви отримуєте, особливо якщо вони стосуються грошових операцій або особистих даних.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, негайно повідомте про це поліцію. Ми рекомендуємо вам також зв'язатися з вашим банком або кредитною організацією, щоб повідомити їх про будь-які підозрілі транзакції чи запити на ваші фінансові дані.

Щоб розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.
Наверх