Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 19 чер 2023 16:00

Як знайти аптеки, де відпускають інсулін та “Доступні ліки” за е-рецептом

Як знайти аптеки, де відпускають інсулін та “Доступні ліки” за е-рецептом
Аптеки, які беруть участь у програмі реімбурсації, можна впізнати візуально. Вони мають на дверях наліпку «Тут є “Доступні ліки”, а ті, де можна отримати інсулін, мають наліпку “+Інсуліни”.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map.

В меню зліва оберіть ваш населений пункт, а у фільтрі “Програма еРецепту” – потрібний напрямок програми реімбурсації:

“Доступні ліки” – це ліки проти серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та діабету ІІ типу, ХОЗЛ;
Інсулін безоплатний або з доплатою;
Нецукровий діабет;
Розлади психіки та поведінки;
Хвороба Паркінсона;
Імуносупресивні лікарські засоби.

Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном. Але радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є потрібний вам лікарський засіб в наявності.

А ще знайти аптеку можна через чат-бот “Спитай Гриця”. Корисний сервіс розповість, де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи місті та які препарати можна отримати за програмою «Доступні ліки».

Telegram: https://t.me/SpytaiGrytsia_bot,
Viber: viber://pa?chatURI=spytaigrytsia.

Ще один простий спосіб – зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.

Щоб отримати ліки за програмою реімбурсації – необхідно отримати електронний або паперовий рецепт. Про те, яку інформацію має містити рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки», детальніше — за посиланням: =AT3kfT5_r-BBYaF6yKkJJRJ9o--ifh5dJMB_cIMqc-6bX2ysYt_EYvq1qaiKEtbD8KbgtF6MxN-BdbOGcoF7lT6Oq63nDvEwlaMkiShrSICWAEob8Hw9blet-81Jyi9I0yo9hPJgOMladtBW10pwqImgVre7fzRDeLwn5CKjs5MzwqAASvf8m3Nz4we_Xr_GSAUHqEP81uid84c51X8]https://cutt.ly/d4CrRTC.
Наверх