Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 чер 2023 09:00

Затишшя перед зміною: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Затишшя перед зміною: Синоптик розповів про погоду на Черкащині
Може здатися, що атмосфера застигла, і нічого в ній не відбувається. Дійсно, всі процеси сильно ослаблені. Однак рух все-таки є, і увага наших синоптиків зосереджена на холодному атмосферному фронті, який прямує у наш регіон.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Ще завтра, 2 червня, антициклон утримає на Черкащині погожу погоду. Завдяки сонячній енергії та надходженню більш теплого повітря з південних широт, середня добова температура підвищиться на 1-2º та перенесе нас кліматичне майбутнє середини літа. Температура вночі 12-14º, вдень 26-28º.

Однак, уже ввечері до Черкащини наблизиться холодний атмосферний фронт, який «затримається» ще й в суботу та змінить аномальне тепло на більш холодні процеси, що завжди проявляються інтенсивними зливами, грозами, градом та шквалистим посиленням вітру до небезпечних 15-20 м/с. Температура вночі 10-12º тепла, вдень 22-24º.

З неділі, 4 червня, літо «пригальмує». Атмосферний фронт, покидаючи наш регіон, відкриє доступ холодному повітрю. Очікується різке похолодання. Температурний фон знизиться на 3-5º та відкине нас у кліматичне минуле другої половини квітня. Температура вночі 6-8°, вдень 20-22º.

За модельними розрахунками, прохолодна, переважно суха погода утримається на початку нового робочого тижня.
Наверх