Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 30 лип 2023 18:00

«Вартові мережі»: Безпека дітей в кіберпросторі

«Вартові мережі»: Безпека дітей в кіберпросторі
Літні канікули – найважливіший період для активного відпочинку й оздоровлення дітей та підлітків, для їхнього творчого та інтелектуального розвитку. Багато дітей вільний час проводять у всесвітній мережі. Інтернет має багато переваг для дитини, якщо використовувати його правильно.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Водночас проводячи час за комп'ютером діти стикаються із певними небезпеками, наприклад: комп'ютерними вірусами й шкідливими програмами, кібербулінгом, шахрайством, або самі створюють собі проблеми, розповсюджуючи про себе особисту, приватну інформацію.

Для підвищення ефективності протидії вчиненню правопорушень у кіберпросторі та вивчення способів, інструментів, причини і умов, що сприяють вчиненню та поширенню правопорушень у дитячому середовищі, Управлінням ювенальної превенції Національної поліції України  запроваджено реалізацію проєкту «Webtrap», у межах якого створено команду «вартових мережі» з числа поліцейських ювенальної превенції.

Основні завдання «вартового» спрямовані на здійснення превентивної роботи з дітьми в кіберпросторі та попередження вчинення правопорушень стосовно них.

З метою вдосконалення даного напрямку та посилення співпраці з фахівцями підрозділів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації обласних державних адміністрацій, сьогодні відбулася робоча зустріч за участі заступника голови Черкаської обласної військової адміністрації, керівництва ювенальної превенції Черкаської області, кібер поліцейських та «Вартового мережі». Учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці та визначили порядок взаємодії щодо протидії кіберзагрозам у дитячому середовищі.

Не потрібно забувати, що віртуальний світ не менш небезпечний ніж реальний!
«Вартові мережі»: Безпека дітей в кіберпросторі
«Вартові мережі»: Безпека дітей в кіберпросторі
Наверх