Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 12 лип 2023 18:00

«Легкі гроші»: Як не стати жертвою шахрайства при пошуку роботи

«Легкі гроші»: Як не стати жертвою шахрайства при пошуку роботи


Мінімум роботи та максимум грошей. Саме на такі слогани потрапляють люди в пошуку роботи через мережу Інтернет.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

В цей складний для кожного з нас час, кожен намагається знайти заробіток. Адже в умовах війни сотні тисяч людей залишилось без роботи. І саме цим скрутним становищем користуються шахраї.

Псевдо роботодавці пропонують легку роботу на кшталт «взяти участь в опитуванні», «робота з валютними пірамідами», «ставки на спорт», «віддалена робота за кордоном» та отримувати за це по декілька тисяч гривень в день.

Начебто і робити нічого не потрібно, варто лише декілька годин вашого вільного часу і гроші уже в кишені. Щоб нібито уникнути будь-якого ризику, шахрай встановлює для вас мінімальний завдаток, який буде вам повернуто разом з першою заробітною платою за виконану роботу. Оплативши такий завдаток, ви не отримаєте роботи  і втратите свої кошти.

До такої шахрайської схеми потрапила 47-річна жителька міста Золотоноша. Знайшовши оголошення про роботу в соціальній мереж, жінка залишила свою заявку. Після чого отримавши посилання для подальшої реєстрації перейшла за вказаною Інтернет-адресою та перерахувала кошти в сумі 83 тисячі гривень, які мались повернутися жінці з першою заробітною платою. В результаті мешканка Золотоноші не тільки не отримала роботи, а й втратила свої грошові збереження.

Правоохоронці нагадують, що роботу варто шукати виключно на офіційних сайтах та обов’язково перевіряти роботодавця.

Пам’ятайте, що вакансії, де вимоги відсутні або мінімальні, треба перевіряти ще прискіпливіше. Елементарна обачливість, зекономить вам не тільки час та гроші, але й нерви.
Наверх