Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 чер 2023 07:00

Єдиний реєстр зброї інтегрують з «Дією»

Єдиний реєстр зброї інтегрують з «Дією»


Восени кожен громадянин України зможе побачити свою зброю, дозволи, які є, їхні терміни в особистому кабінеті на єдиному порталі державних послуг «Дія».

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Відсьогодні, 23 червня, в Україні вже запрацював Єдиний реєстр зброї, однак у застосунку «Дія» доступним він ще не буде. Проте спільно з Міністерством цифрової трансформації України в цьому напрямку триває співпраця.

«Плануємо, що цієї осені, у жовтні-листопаді, буде інтегровано з «Дією», і кожен громадянин може побачити свою зброю, свої дозволи, які є, з термінами в особистому кабінеті в Дії», – сказав Тимченко.

Зазначається, що вартість оформлення дозволу на зброю залишиться незмінною і визначено постановою Кабміну від 2007 року, проте саму процедуру сплати за дозвіл зроблять простішою, оскільки квитанцію можна долучити до пакету документів, які в електронному вигляді надсилаються до підрозділів контролю за обігом зброї.

Також від 23 червня суб'єкти господарювання зможуть подавати документи щодо реєстрації зброї та отримання дозволу в Єдиному реєстрі при купівлі зброї.
Наверх