Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 чер 2023 09:00

Візитівка поточного тижня - грозові дощі: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Візитівка поточного тижня - грозові дощі: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Новий тиждень на Черкащині в метеорологічному відношенні більше нагадає ранню осінь, особливо вранці.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Майже щодня наш регіон перетинатимуть атмосферні фронти, формуючи грозодощові осередки. Переважно хмарна та волога погода обмежить приток енергії сонця. Крім того, Черкащина опиниться у тилу атмосферного вихору, куди з північних широт надійде порція холодного повітря.

Таке синоптичне поєднання приведе до того, що температурний фон до середини тижня буде на 2-3° нижче кліматичної норми, а погода нагадуватиме початок вересня – у денний час буде не вище 22-24°. Знизиться і температура води у Дніпрі, яка наразі 25º. Виникне навіть відчуття кінця метеорологічного літа.

У другій половині робочого тижня природа нагадає нам, що вступає в самий теплий місяць року, який в народі прозвали «маківкою літа», і клімат синхронізується з фактичною погодою. У п'ятницю температура вночі 13-18°, вдень 23-28°, не обійдеться без короткочасних дощів.

За попередніми модельними оцінками, 1-2 липня на авансцену синоптичних карт вийде західний антициклон, який поверне нам літо. У нічні години стовпчики термометрів будуть коливатися в межах 15-17°, вдень - спекотні 30-32°, що на 2-4° перевищить показники метеорологічної статистики для цього часу року.
Наверх