Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 05 лип 2023 08:00

Шахрайства на ринку праці: Як не стати жертвою аферистів при пошуку роботи

Шахрайства на ринку праці: Як не стати жертвою аферистів при пошуку роботи


Мінімум роботи та максимум грошей. Саме на такі слогани потрапляють люди в пошуку роботи через мережу Інтернет.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області.

Триваюча повномасштабна війна, боляче вдарила по платоспроможності громадян, розвитку бізнесу і економіці в цілому. Багато українців втратили роботу, деяким зменшили заробітну плату або скоротили робочий день. Саме тому з’являється багато охочих знайти нову роботу чи додатковий підробіток.

На жаль, складною ситуацію почали активно користуватися різні шахраї. Під виглядом звичайної роботи псевдо роботодавці все частіше почали залучати кандидатів до участі в сумнівних схемах та виманювати кошті у довірливих громадян.

Начебто і робити нічого не потрібно, варто лише декілька годин вашого вільного часу і гроші уже в кишені. Щоб нібито уникнути будь-якого ризику, шахрай встановлює для вас мінімальний завдаток, який буде вам повернуто разом з першою заробітною платою за виконану роботу. Оплативши такий завдаток, ви не отримаєте роботи  і втратите свої кошти.

До такої шахрайської схеми потрапила 19-річна черкащанка. Знайшовши оголошення про роботу в соціальній мережі, дівчина залишила свою заявку. Після чого отримавши посилання для подальшої реєстрації перейшла за вказаною Інтернет-адресою та перерахувала на банківський рахунок кошти в сумі 7 570 гривень, які мались повернутися жінці з першою заробітною платою. В результаті мешканка Черкас не тільки не отримала роботи, а й втратила свої грошові збереження.

Пам’ятайте, що надійні роботодавці не соромляться про себе відкрито говорити й надавати потрібну інформацію, особливо якщо це великі українські чи міжнародні компанії. Заробляти "великі гроші" без досвіду роботи, працюючи лише декілька годин на день, -  це гонитва за ілюзією. Безкоштовний сир буває лише в мишоловці.
Наверх