Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Суспільство 11 лип 2023 18:48

ЛЮДЯНІСТЬ ЗАВЖДИ ПЕРЕМАГАЄ!: ЩЕ ОДНА РОДИНА ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ЗНАЙШЛА ПРИТУЛОК В МОШНІВСЬКИЙ ГРОМАДІ

ЛЮДЯНІСТЬ ЗАВЖДИ ПЕРЕМАГАЄ!: ЩЕ ОДНА РОДИНА ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ЗНАЙШЛА ПРИТУЛОК В МОШНІВСЬКИЙ ГРОМАДІ


Війна не милує нікого, ні малого, ні великого.

Були часи, коли Мошнівська громада приймала в себе до 1 800 вимушено переміщених українців з населених пунктів, де бойові дії і їх наслідки - максимальні. Цими днями серце знову стислося, коли опівночі біля приміщення Мошнівської сільської ради підрозділ місцевої тероборони виявили заповненні вщент дорослими і дітьми автівки. Після перевірки встановлено, що свій притулок на узбіччі дороги знайшли біженці з села Кінські Роздори Запорізької області, де в результаті російської агресії вони втратили свої домівки.

Негайно прибувши на місце, Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута особисто поспілкувався з сімʼями біженців, запропонував тимчасовий притулок для відпочинку.

Домоволодіння, яке переселенці в соцмережах домовились орендувати в селі Яснозірʼя, виявилось в занедбаному та антисанітарному стані, і не могло стати домівкою для дорослих і шести малюків. Тому просимо власників домоволодінь, що мають наміри здавати житло вимушено переміщеним особам, надавати правдиву та адекватну інформацію в своїх оголошеннях стосовно технічного та санітарного стану нерухомості.

Однак, людяність перемогла! І вже наступного дня родина із шістьма малюками безкоштовно отримала в тимчасове користування житло (домоволодіння з надвірними присадибними спорудами) в селі Байбузи. Житло безкоштовно надав депутат Мошнівської сільської ради Віталій Петрович Кокозей.

Вже в нормальних домашніх умовах очільники Мошнівської громади відвідали велику родину та поспілкувалися з сімʼєю. Також, жителі села Байбузи відреагували на ситуацію та надали сімʼї все необхідне на перший час, допомогли продуктами та посудом.
Наверх