Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 лип 2023 15:00

Спека, дощі, похолодання: Синоптик розповів про погоду на Черкащині поточного тижня

Спека, дощі, похолодання: Синоптик розповів про погоду на Черкащині поточного тижня


Поточного тижня атмосфера готує три «погодних сюрпризи»: спека, значні дощі та черговий температурний стрибок у вересень.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У найближчі дві доби Черкащину охопить хвиля «африканського тепла». В цієї спеки є кілька важливих причин: надходження у наш регіон вже розпеченого повітря, тривалий світловий день та сонячна погода. Вдень стовпчики термометрів штурмуватимуть позначки 33-35º, навіть можливі нові температурні рекорди. Добре розігріте повітря – це хороший фундамент для грозової активності, що не виключає ймовірність короткочасних грозових злив.

Надалі прогнозується зміна синоптичних процесів. За чисельними прогностичними моделями, із вечора 26 по 28 липня погоду Черкащини формуватиме південний циклон, а він завжди добре насичений вологою, тож чекаємо помірні, місцями навіть значні дощі, які теж внесуть свій вклад у вже переповнену скарбничку липневих опадів. Похолодає.

Такі погодні гойдалки зумовлять зниження температури на 7-8º, атмосферний тиск впаде на 7-10 одиниць, що звичайно негативно впливає на самопочуття людей, тому будьте уважними до свого здоров’я.

У наступні вихідні погода стабілізується, опади припиняться, температура підвищиться.
Наверх