Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 сер 2023 17:00

Свіже повітря замість спеки: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Свіже повітря замість спеки: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Циклон «ZACHARIAS» та його атмосферні фронти, що наробили лиха у Західній Європі, принесли у наш регіон бажане похолодання. Головне – зниження температури на Черкащині розпочалося у першій половині дня, тому зміна погоди відбувається спокійно, на відміну від тих регіонів, де відбулося «зіткнення» двох різних за властивостями повітряних мас.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Атмосферні фронти, перетинаючи територію Черкащини із заходу на схід, знижують температуру повітря. Вже опівдні, у західних районах Черкащини 21º, проти 29º на сході. Поступово холодне повітря охопить всю Черкащину. Атмосфера стане нестійкою, а значить, у небі з'являться «башти» купо-дощових хмар, що супроводжуються локальним дощем. При такій синоптичній ситуації можливі грози, тож при гуркотінні грому зберігаємо спокій. Температурний фон швидко знизиться, до звичайних для цього періоду значень та навіть нижче. Вночі термометри покажуть 11-16º, вдень 21-26°.

Із середи, 09.08 головним фактором, що стабілізує погоду, стане виступ Азорського антициклону. Проте спекотних 35º вже не прогнозується.

По периферії антициклону надходитиме арктичне повітря. Сухе та прохолодне на фоні підвищеного тиску та сонячної погоди воно добре прогріватиметься. Тому, незважаючи на слабкий вітер північної чверті, робочий тиждень завершиться спокійною погодою з температурою вночі 13-18º, вдень 21-26º.
Наверх