Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 11 жов 2023 08:00

ДонорUA та Prometheus запускають курс про донорство крові

ДонорUA та Prometheus запускають курс про донорство крові


ДонорUA спільно з освітньою платформою Prometheus запускають безкоштовний онлайн-відеокурс, присвячений донорству крові. Мета проєкту — доступно розповісти про важливість донорства, розвінчати поширені міфи та залучити якомога більше нових донорів до порятунку життів військових і цивільних.

Курс «Донорство крові: чому це важливо і як стати донором» — найбільш повний і доступний гайд, у якому зібрано все, що варто знати потенційним донорам і не тільки. Під час навчання ви дізнаєтеся:

як донація позитивно впливає на організм;
кому ваша кров може допомогти;
як підтримувати здоровий спосіб життя, аби допомагати іншим;
як підготуватися до здачі крові;
чи є протипоказання для донорства;
які існують міфи та упередження щодо донорства.

Курс створено для всіх небайдужих українців та українок, які:

тільки замислюються про донацію;
ніколи не були донорами, але цікавляться темою;
здавали кров кілька разів на конкретний запит, але хотіли б дізнатися про це більше;
здають кров постійно, але прагнуть підвищити рівень своєї обізнаності.

З початком повномасштабної війни росії проти України потреба у донорській крові зросла на 60%. Але і до цього 2/3 пацієнтів, які потребують переливання, не отримували кров вчасно або взагалі. Тож глобальна мета курсу, як і діяльності ДонорUA — сформувати таку культуру донорства, за якої люди здають кров просто тому, що мають таку можливість, а не лише тоді, коли у когось трапилася біда.

Курс проводиться за підтримки Посольства США в Україні. Погляди авторів курсу необов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Курс «Донорство крові: чому це важливо і як стати донором» є безкоштовним і доступний постійно. Реєстрація — за посиланням.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з Міністерством охорони здоровʼя, СДУ «Український центр трансплант-координації», ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 130 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Prometheus — найбільша платформа онлайн-освіти в Україні. За 8 років існування Prometheus запущено близько 50 платних та 250 безкоштовних курсів, серед яких переклади всесвітньо відомих програм топових університетів. Місія Prometheus — зробити освіту світового рівня доступною кожному в Україні.
Наверх