Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 жов 2018 11:00

Банки відкрили "полювання" на гаманці українців

Банки відкрили "полювання" на гаманці українцівДержава буде контролювати покупки українців.

Стало відомо, що дуже скоро держава почне досліджувати покупки українців, які перевищують 5 тисяч гривень. Це пов'язано з тим, що країни Європи запускають процедуру імплементації так званих "антивідмивних правил", які вступили в силу влітку цього року. Вимоги директиви стануть обов’язковими для всіх банків до зими 2020 року. Відповідно, така практика торкнеться і українців.

"Деякі польські банки почали переглядати оцінку ризику українських клієнтів – вона виросла з 50 до 70%. Фінансові установи вимагають від клієнтів, що відкривають рахунки або бажаючих отримати кредити, додаткові документи. Українці повинні надати довідку про прописку і документ, що підтверджує походження коштів", – розповів фінансовий експерт Василь Невмержицький.

З допомогою нововведень ЄС хоче посилити контроль банків за рухом коштів, а також за джерелами їх походження. Будуть створені національні реєстри публічних осіб, а інформація про них стане доступною на загальноєвропейському рівні.

Окрім цього, експерти анонсують зниження порогу для проведення онлайн-транзакцій по картах лімітом до 50 євро. При цьому ліміт ідентифікації власників подібних карт також буде знижений з € 250 до € 150.

Україна впевнено рухається в бік ЄС, тому можливо, що Київ через певний час почне впроваджувати антивідмивні норми. Тобто вслід за Європою українці можуть попрощатися із банківською таємницею.
Наверх