Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Суспільство 19 сер 2023 09:00

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ ЗІ СВЯТОМ ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА І ДНЕМ СЕЛА МОШНИ

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ ЗІ СВЯТОМ ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА І ДНЕМ СЕЛА МОШНИ


19 серпня Мошни відзначають 529-й День народження... Вперше Мошни згадуються під 1494 роком у дарчій грамоті великого князя литовського Олександра як село, що було заселене й раніше. Мешканці села виконували сторожову службу та ясачу повинність (давали ясу – сигнал про наближення ворога), але татари знищили село. Князь Семен Олелькович дозволив боярину В.Єршовичу знову заселить цю місцевість. Та за археологічними дослідженнями ця місцевість була заселена здавна. Тут виявлено багатошарове поселення, поселення доби бронзи та черняхівської культури, велика курганна група з 33 насипами... 24 травня 2017 року Мошнівською сільською радою для встановлення автентичної справедливості було прийнято рішення відзначати День села Мошни 19 серпня. В цей день з давніх давен мошнівці вшановують Свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, яке є храмовим святом в селі. Відтоді саме в цей, святий для села, день Мошни святкують День села.

Дорогі земляки, шановні мешканці та гості села Мошни!


Щиро вітаю Вас зі Спасом, з Храмовим святом, та з Днем села Мошни!


На жаль, в Україні триває війни… Важко… Страшно… Нестерпно боляче від втрат. Але ми маємо триматися, бути сильними. І маємо продовжувати жити, працювати і дякувати за кожен світанок! Віримо та знаємо, що все буде гаразд. Адже ми на боці добра!

Бажаю Вам, перш за все, миру, міцного здоров'я, родинного щастя, благополуччя і здійснення найзаповітніших мрій на благо нашої громади. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких.

Божого Вам благословення! А нашому селу - процвітання, стабільності та розвитку, бути і надалі вічно молодим, квітучим і красивим селом, яке наповнює життя кожної людини, кожної родини теплом, радістю, надією і впевненістю у кращому майбутньому!

З Днем села, дорогі земляки! З Великим Мошнівським Храмовим святом - Преображенням Господнім! З Днем народження Тебе - Земля Козацького Українського народу!


З повагою,
Мошнівський сільський Голова Богдан ШКАРБУТА
Наверх