Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 19 лис 2023 13:00

Як скористатися послугою "Одночасне оформлення кількох біометричних документів" - ДМС

Як скористатися послугою "Одночасне оформлення кількох біометричних документів" - ДМС


Скористатися послугою з одночасного оформлення кількох біометричних документів означає зекономити свій час. Декілька тисяч жителів Черкаської області вже переконалися в цьому, адже щонайменше вдвічі скоротили кількість відвідувань підрозділів Міграційної служби.

Про це Інформує Черкаський відділ УДМС у Черкаській області.

Черкащанка Валерія за один візит оформила у Черкаському відділі УДМС у Черкаській області п’ять біометричних документів: собі ID-картку і закордонний паспорт та паспорти для виїзду за кордон трьом своїм дітям. До 12-річного віку дітям не обов’язково відвідувати підрозділ Міграційної служби, достатньо надати міграційникам кольорову фотокартку дитини розміром 10х15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя до заяви-анкети. З 12 років − необхідне відібрання відцифрованих відбитків пальців рук.

Послуга полягає в одночасному формуванні декількох заяв-анкет із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру на підставі поданих заявником документів.

Документи для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон подаються до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, центру надання адміністративних послуг, державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу за місцем звернення та паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюються:

1) особі, яка досягла 14-річного віку, - на підставі заяви-анкети, поданої нею особисто;
2) особі, яка не досягла 14-річного віку, та особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, - на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників (далі - законні представники).

Особа або її законний представник для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон подають документи, визначені Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302. Під час подання документів для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон заявником паспорт громадянина України для виїзду за кордон, який підлягає обміну, здається.

Паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у разі їх одночасного оформлення видаються не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання, або не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для отримання паспорта громадянина України вперше та термінового отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

За одночасне оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон адміністративний збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів та сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання відповідно.

За одночасне оформлення паспорта громадянина України вперше та паспорта громадянина України для виїзду за кордон справляється лише адміністративний збір за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Для подачі заяви на одночасне оформлення паспорта громадянина України вперше та паспорта громадянина України для виїзду за кордон маєте змогу прийти безпосередньо в обраний підрозділ Міграційної служби або ж спланувати відвідання підрозділу за допомогою електронної черги.

Додатково нагадуємо, запис до електронної черги Черкаського відділу Управління ДМС у Черкаській області можна здійснити трьома способами:

- через термінал у підрозділі міграційної служби;
- через термінал у підрозділі міграційної служби, отримавши талон у поточну чергу протягом дня;
- через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС → https://dmsu.gov.ua/services/online.html.

Для зручності, рекомендуємо скористатися чат-ботом ДМС у Viber і Telegram (https://dmsu.gov.ua/services.html), які допоможуть записатися в електронну чергу та відслідкують готовність документа аж до моменту його отримання.

Додаткова інформація за телефонами Черкаського відділу (0472) 63-74-55 та «гарячої» лінії Управління ДМС у Черкаській області (0472) 54-09-60.
Наверх