Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 сер 2023 13:00

Довгоочікувана атлантична свіжість: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Довгоочікувана атлантична свіжість: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Зміна календарних сезонів пройде непомітно на температурному фоні, що на 4-5° перевищуватиме кліматичну норму. Щоправда, перший день осені заявить про себе на Черкащині короткочасними грозовими дощами.

Про погоду в перші дні вересня розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вже сьогодні вдень погода зміниться. До нашого регіону із заходу наблизяться атмосферні фронти циклону «ERWIN», які проявлять себе короткочасними бажаними дощами, які в посушливих умовах ненадійні. Річ утому, що на своєму шляху вздовж континенту атмосферні фронти, звичайно, втрачають більшу частину своєї вологи і додати їм активності можуть лише температурні контрасти. А оскільки фронти на Черкащині затримаються ще вночі і вранці 1 вересня, коли контрасти невеликі, надії на значні дощі поки що немає.

Вже завтра вдень атмосферні фронти покинуть Черкащину, дощі припиняться, почне надходити більш свіже повітря. Температура вночі 15-20º, вдень 21-26º.

У суботу, 2 вересня, температурний фон відповідатиме кліматичній нормі, температура вночі 11-16º, вдень 21-26º. Істотних опадів не чекаємо.

За чисельними прогностичними моделями, у неділю та на початку наступного тижня переважатиме суха погода з температурами вночі 12-17º, вдень 25-30º.
Наверх