Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 04 вер 2023 17:00

Літо не здається: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Літо не здається: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Антициклон «OLENKA» поступово розширює свою зону впливу, під яку потрапляє Україна. Масштабний та потужний, він діє подібно до велетенської повітряної сушарки! Навіть купчасті хмари, що утворюються вдень при висхідних потоках від нагрітої землі, до вечора випаровуються і ніби «тануть» зникаючи безслідно.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Вночі прохолодно, ясно й тихо – «безмовна українська ніч». Вдень невтомне Сонце при малохмарному небі добре прогріває повітря. Саме таку переважно сонячну, суху, спокійну та лагідну погоду чекаємо у найближчі два тижні. Температура вночі 12-17°, вдень 22-27°. Температурний фон на 2-3º вище кліматичної норми. Проте 8 та 9 вересня, завдяки нетривалій хвилі холоду, вночі лише 8-13°.

Епізодичні «повернення тепла», інтенсивністю 28-30º, можуть спостерігатися до кінця місяця. А нетривалі вторгнення атлантичної прохолоди, особливо у другій половині вересня, часто знижують нічну температуру до 1-5º тепла. В кінці вересня «подих Арктики» може відзначатися заморозками у повітрі до 1-3º. Дощі можливі в кінці місяця.
Наверх