Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 вер 2023 09:00

Вересень забирає літо з собою: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Вересень забирає літо з собою: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Цьогорічний вересень видався літнім. З середньомісячною температурою +18° він претендує на звання найтеплішого за 75 років метеорологічних спостережень, а у південній частині Черкащини - один із найсухіших більше ніж за 100 років.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

До кінця вересня суттєвих змін у погоді Черкащини не очікується. Температура вночі 8-13º, вдень 21-26º. Проте майже непомітно температурний фон знижується, і тепло відчувається лише при «ввімкненому сонці».

Зміниться погодна ситуація лише з початком жовтня, коли атмосферному фронту із заходу вдасться порушити тривале домінування антициклонів. Вважається, що за холодним фронтом починається нове життя, посилюється вітер північних румбів, змінюються всі властивості атмосфери. За фронтом все інше: і тиск, і вологість, і температура. Можна сміливо сказати, що природа починає з чистого листа.

За прогностичними моделями, вдень у неділю чекаємо невеликі грозові дощі та зниження денної температури до 16-21º.

Новий робочий тиждень, на фоні бездощів’я, продовжить поступове зниження температури повітря, особливо вночі до 4-9º та зниження середньодобової температури нижче +15º, яке закінчить метеорологічне літо, що в цьому році затрималося аж на три тижні.

Порівняно з вереснем, це вже буде по-справжньому осіння погода.
Наверх