Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 жов 2023 17:00

Жовтень наближає справжню осінь: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Жовтень наближає справжню осінь: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


У цьому році другий місяць осені стартував на Черкащині невеликим похолоданням. Середньодобова температура знизилася до 14-16º тепла, але продовжує перевищувати кліматичну норму на 3-5º. А такі бажані дощі продовжують оминати наш регіон.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Проте, в атмосфері уже намітилися зміни. Потужний антициклон «SONJA» починає руйнуватися, але у найближчі три доби ще зумовить помірно теплу та без істотних опадів погоду.

Середа, 4-го жовтня, внаслідок активного виносу тепла з півдня, виявиться найтеплішим днем тижня, з температурою вдень 20-25º на фоні посиленого південного вітру.

Четвер почне готувати Черкащину до зустрічі чергового циклону: збільшиться хмарність, яка обмежить денний прогрів до 17-22º.

Із п’ятниці, холодний атмосферний фронт циклону «NOAH» відкриє доступ більш вологому та прохолодному повітрю. Пройдуть дощі різної інтенсивності. Температура знизиться: вночі до 5-10º, вдень до 11-16º.

За чисельними прогностичними моделями, найближча холодна ніч з вірогідністю заморозків очікується у понеділок – 9 жовтня.
Наверх