Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 лис 2023 17:00

Знову циклони, знову дощі: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Знову циклони, знову дощі: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Аномально тепла погода на Черкащині утримається щонайменше до кінця поточного тижня. Позаду вже майже третина листопада, а він так і не розпочався. Температурний фон жовтневий - 11° тепла, а це на 6° вище за норму. Аномалія - під кінець осені набухають бруньки та розквітають квіти. Причина надзвичайно теплої погоди у нашому регіоні – висока активність атлантичних циклонів! І на вихідні до нас прийде черговий, досить потужний циклонічний вихор. Посиляться дощі та вітер.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Після вчорашніх дощів, загальною кількістю 4-11 мм, сьогодні до формування погоди приступив антициклон «YVE». Атмосферний тиск зростає, що вказує на стабілізацію погодних умов. То ж 9 та 10 листопада переважатиме комфортна та суха погода, яка сприятиме польовим, господарським та будівельним роботам. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12° тепла.

11 листопада все зміниться. До нашого регіону надійде вже четвертий з початку місяця циклон, який проявить себе затяжними осінніми дощами, більш інтенсивними вночі та вранці у неділю.

Всього за вихідні чекаємо до 25 мм вологи, а це більше половини місячної норми. У неділю вітер посилиться до небезпечних 17-22 м/с, можливі окремі грози. Циклонічний вихор закине нову порцію добре прогрітого повітря, вночі 5-10° тепла, вдень 8-13°.

За прогностичними розрахунками у понеділок, 13 листопада погоду Черкащини формуватиме тилова частина циклону, який відійде на Білорусь. Опади припиняться, з північним вітрами почне надходити більш холодне повітря, температура знизиться на 2-4°: вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла.

У вівторок черговий, п’ятий, атлантичний циклон.
Наверх