Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 22 лис 2023 11:00

Жінки в бізнесі: в Україні запускають освітньо-грантову програму про розвиток підприємництва

Жінки в бізнесі: в Україні запускають освітньо-грантову програму про розвиток підприємництва


Програма "Початок для розвитку підприємництва" покращить бізнес-навички українських жінок та допоможе їм запустити чи розвинути власну справу. Після завершення навчання 200 учасниць отримають по 3 000 доларів на розвиток бізнесу. Дві фіналістки проєкту, які матимуть найвищі бали від журі за свої бізнес-проєкти, додатково отримають по 5 000 доларів, зазначають у Мінцифрі.

- Кожен другий малий бізнес у 2023 році відкривають жінки — лідерки з усіх регіонів запускають нові проєкти та створюють нові робочі місця, підтримуючи економіку. Навіть у цей непростий час мережа центрів Дія.Бізнес генерує дієві освітньо-грантові програми, що допомагають жінкам здійснювати свої підприємницькі мрії та надають їм необхідні ресурси для досягнення мети, — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Результати дослідження жіночого підприємництва в Україні в умовах повномасштабної війни показали, що 58% опитаних українок хочуть створити власну справу, але не мають конкретної бізнес-ідеї. Сама тому програма Початок орієнтована не лише на досвідчених підприємиць, а й на початківців.

Навчання проходитиме в офлайн- та онлайн-форматі з грудня 2023 року до лютого 2024 року. Онлайн-частина програми містить 4 освітні модулі:

- аналіз бізнес-моделі;
- фінансове планування та управління;
- створення бізнес-системи обслуговування;
- цифрова трансформація малого й середнього бізнесу.

Окрім цього, учасниці програми матимуть можливість відвідувати групові сесії з психологами, щоб віднайти мотивацію та набути впевненості в публічних виступах. Також підприємиці поглиблять знання про нетворкінг-мережу, яка є ефективним інструментом для розвитку бізнесу.

300 учасниць, які успішно пройдуть онлайн-навчання та представлять свої бізнес-плани, потраплять до офлайн-етапу. У його межах отримають менторську підтримку та консультації з ментального здоров’я. Крім того, зможуть пройти освітні модулі з маркетингу та брендингу, дослідження ринку, стратегії ціноутворення, методів продажів, створення фінансового плану, податків та юридичних аспектів.

Офлайн-складник програми впроваджуватимуть центри підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Подати заявку на участь можна за посиланням до 30 листопада. За деталями звертайтеся на електронну пошту програми: [email protected].

Освітньо-грантову програму Початок втілює мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Посольства Японії в Україні.
Наверх