Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 лис 2023 15:00

ПІВДЕННИЙ ЦИКЛОН ПРИНЕСЕ НА ЧЕРКАЩИНУ КОМПЛЕКС НЕБЕЗПЕЧНИХ ЯВИЩ

ПІВДЕННИЙ ЦИКЛОН ПРИНЕСЕ НА ЧЕРКАЩИНУ  КОМПЛЕКС НЕБЕЗПЕЧНИХ ЯВИЩ


Вже четверту добу на Черкащині зима! Температурний фон мінусовий, місцями встановився сніговий покрив висотою 1-6 см, на дорогах сніг та ожеледиця.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Найближчої ночі Черкащина опиниться у «мішку» арктичного холоду, в зоні 10-градусних морозів.

Завтра вдень атмосферні фронти атлантичного циклону проявлять себе посиленням вітру до небезпечних 15-20 м/с, опадами у вигляді снігу і дощу та підвищенням температури до невеликих плюсів. На дорогах ожеледиця.

У п’ятницю та суботу температура вночі 2° морозу - 2° тепла, вдень 1-6° тепла. Вітер поступово стихатиме, суттєвих опадів не прогнозуємо, на дорогах місцями ожеледиця.

Надалі готуємось до надзвичайно складних погодних умов!

26-27 листопада, неділя-понеділок, прогнозується вихід активного, добре насиченого вологою південного циклону, який на Черкащині зумовить цілий комплекс небезпечних зимових явищ: сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, льодяний дощ, ожеледь, на дорогах ожеледиця. І все на фоні небезпечних поривів вітру 15-20 м/с та різкого коливання температури від 5º тепла до 5º морозу. Можливе утворення снігового покриву висотою 20-30 см.

Негоди ускладнюватиме життєдіяльність населення, рух транспорту, додасть роботи комунальникам та енергетикам. Для недопущення транспортного колапсу необхідно вчасно прибирати сніг з проїзної частини, а також забезпечити її обробку протиожеледними сумішами та реагентами.
Наверх