Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 27 лис 2023 15:00

Південний циклон вже залишив територію України

Південний циклон вже залишив територію України


Південний атмосферний вихор створив в Черкаській області надзвичайно складні погодні умови. Спостерігалися сильні снігопади, тривалі хуртовини, налипання мокрого снігу, вітер з небезпечними 15-24 м/с, снігові перемети, на дорогах ожеледиця.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Найбільше дісталося східній частині області, де випало 20-30 мм опадів, і висота снігу становить 17-21 см. Епіцентром негоди стали Черкаси та Золотоніщина, де практично за добу випало 37 мм снігу, що становить місячну норму, до того ж, висота снігу найвища на Черкащині 22 см.

Сьогодні вранці південний циклон вже покинув територію України, тому опади поступово припиняються і у другій половині дня чекаємо покращення погодних умов. Атмосферний тиск стрімко зростає, а найближчої ночі прогнозується зниження температури повітря до 7-9° морозу. Отже, снігова каша підмерзатиме, на дорогах і тротуарах буде дуже слизько.

За прогностичними розрахунками, вже завтра над Румунією утвориться новий циклон, який у середу, 29 листопада, принесе у наш регіон мокрий сніг, дощ та підвищення температури до 2-4° тепла.
Наверх