Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / ДПС інформує / Економіка 06 січ 2024 10:00

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій – через комунікаційну податкову платформу

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій – через комунікаційну податкову платформу


Нагадуємо про діяльність комунікаційної платформи, що створена при ГУ ДПС у Черкаській області. Та пропонуємо жителям області долучитися до обговорення важливих законодавчих оновлень в межах Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Його положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог відновлені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Наголошуємо, з 1 жовтня 2023 року у випадку встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, відновлено застосування фінансових санкцій, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Однією з умов дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Звернутися з питаннями через комунікаційну податкову платформу можуть уповноважені представники громадського, бізнес-об’єднання чи громади, депутати або члени консультативно-дорадчого органу, спрямувавши свій запит на електронну адресу: [email protected]

З вами зв’яжеться координатор для визначення дати проведення зустрічі.
Наверх