Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 гру 2023 09:00

Українці можуть використати житловий сертифікат в «Дії»

Українці можуть використати житловий сертифікат в «Дії»


Українці, які мають житлові сертифікати як компенсацію за знищене майно, починаючи з 27 грудня можуть використати їх для придбання нової домівки.

Про це інформує пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Тепер власники зруйнованого житла можуть використати житлові сертифікати в «Дії» для купівлі нової домівки. Раніше з нього можна було дізнатися суму компенсації та термін дії, зараз за ці кошти можна придбати нове житло», - йдеться в повідомленні.

Щоб скористатися послугою, власникам сертифікатів потрібно оновити застосунок до останньої версії, відкрити у розділі єВідновлення вкладку «Сертифікати на житло» і забронювати кошти.

В Мінцифри зазначають, що протягом 5 робочих днів має надійти підтвердження про те, що кошти заброньовані. Після цього є 30 днів, щоб оформити угоду купівлі-продажу.

Наголошується, що цю угоду можуть оформити лише ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Протягом 5 днів кошти надійдуть продавцю житла. У випадку, якщо протягом часу встигнути скористатися цією опцією не вдалося, можна подати заяву про бронювання коштів повторно.
Наверх