Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 гру 2023 11:00

Велика війна, безпекова інфраструктура, ветеранська політика і не тільки: Ігор Табурець розповів, як Черкащина прожила 2023-й рік

Велика війна, безпекова інфраструктура, ветеранська політика і не тільки: Ігор Табурець розповів, як Черкащина прожила 2023-й рік


Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець на брифінгу підбив підсумки - 2023 на Черкащині:

"2023 – рік утвердження нашої незламності. Важкий і виснажливий. Але ми вистояли. Передовсім завдяки нашим захисникам і захисницям. Слава їм!

Я вдячний кожному черкащанину – за те, що ми разом йдемо цим шляхом боротьби до Перемоги! В єдності!

Ми в ОВА цьогоріч зосередились на кількох пріоритетних напрямах: стабільне функціонування Черкащини та її ключових галузей, а також допомога Силам безпеки й оборони країни.

Якщо коротко:

■ Велика війна. В області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені 453 об’єкти цивільної інфраструктури. Це стало результатом 56 атак. Водночас маємо вже 126 відновлених об’єктів.

■ Безпекова інфраструктура. Зважаючи на підступність ворога, питання цивільного захисту населення, фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури, утворення та комплектування мобільних вогневих груп для захисту нашого неба – на цьому ми концентрувались передовсім.

На початок року наш фонд захисних споруд складав 869 укриття. На сьогодні ми його наростили до 1728 одиниць.

Ми ставили перед собою мету, щоб 1 вересня якомога більше дітей змогли знову відвідувати садочки та школи. Завдяки консолідації зусиль нам вдалось її досягнути: 96% закладів освіти області мають можливість використовувати захисні споруди для укриття учасників освітнього процесу.

■ Сили безпеки й оборони. Ми в ОВА систематично отримуємо запити про надання допомоги і намагаємось їх задовольняти. До цього процесу залучені також усі тергромади та РВА. На такі цілі цьогоріч у місцевих бюджетах загалом передбачено 1,1 млрд грн.

■ Медична сфера. Завдяки нашим медичним колективам жоден заклад не зупинив роботу, а продовжує виконувати свої функції. Ураховуючи ресурс, ми намагаємось їх підсилювати технічно. Дякую нашому Центру екстреної медичної допомоги, що надає її не лише населенню області та ВПО. Його бригади працювали на Херсонщині та виконують ще низку завдань, про які ми сповна зможемо розповісти згодом.

■ Ветеранські політики. Усе суспільство має бути готовим до повернення захисників і захисниць. Фізична реабілітація, соціальна реінтеграція, працевлаштування, ментальне здоров’я, безбар’єрність – над усім цим ми працюємо вже зараз, а не коли завершиться війна.

Якщо говорити про реабілітацію, то вже 9 наших закладів мають укладені договори з НСЗУ щодо надання таких послуг амбулаторно, 6 закладів – в умовах стаціонару.

■ Підтримка. Працюємо й надалі з ВПО, підтримуємо деокуповані території Херсонщини. У межах нацпроекту «Пліч-о-пліч», ініційованого Президентом України, ми вже відбудували в наших підшефних села – Іванівці, Новопетрівці, Миколаївці – 122 будинки. Ще 28 – у процесі.

■ Економіка та фінанси. Це про нашу силу та стійкість. Ми не лише стабілізувались, а й поволі нарощуємо оберти у виробництві. Наші аграрії зібрали 4,6 млн тонн збіжжя.

За 11 місяців платники податків області сплатили до бюджетів усіх рівнів 26 млрд грн (+28%). До місцевих бюджетів області надійшло 13 млрд грн власних доходів загального фонду (+26%). За цим показником Черкаська область посідає 2 рейтингове місце по Україні".
Наверх